ładowanie...
Sernik
Sernik bez pieczenia
#sernik #serniknazimno #dobrasztela.pl #deser #przepisy

Puszysty, rozpływający się w ustach sernik, którego nie musisz piec. Sprawdź ten przepis i zachwyć się jego smakiem!

14 maja 2021

Puszysty, rozpływający się w ustach sernik, którego nie musisz piec. Sprawdź ten przepis i zachwyć się jego smakiem! 

Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!

 

SKŁADNIKI

  • 300 g herbatników
  • 150 g masła orzechowego gładkiego
  • 300 g masła
  • 1 kg zmielonego twarogu
  • pół szklanki cukru pudru
  • jedna trzecia szklanki mleka
  • 4 jajka
  • 2 torebki waniliowego budyniu
  • 200 g kajmaku z puszki
  • dekoracja na górę według uznania

 

SPOSÓB WYKONANIA

  1. Skrusz herbatniki – najlepiej w blenderze na „pyłek” i połącz go ze 100 g rozpuszczonego masła oraz masłem orzechowym. Wyłóż dno tortownicy powstałą masą i wyrównaj, mocno dociskając. Możesz włożyć blaszkę do lodówki.
  2. Pozostałe 200 g masła włóż go garnka i roztop, a następnie zdejmij z ognia.
  3. Dodaj cukier puder oraz twaróg i energicznie wymieszaj, aż do połączenia
    składników.
  4. Wbij 4 jajka do masy i wymieszaj ponownie.
  5. W mleku rozpuść 2 budynie.
  6. Postaw garnek z masą twarogową na palniku, cały czas mieszając.
  7. Gdy masa będzie ciepła, wlej budyń.
  8. Mieszaj cały czas, aż masa zgęstnieje, a gdy pojawią się bąble zdejmij z ognia i wlej na przygotowany wcześniej spód i zostaw do przestygnięcia. 
  9. Rozsmaruj kajmak na wierzchu i udekoruj sernik według uznania.
  10. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Smacznego!
Zobacz inne artykuły
Beza Pavlova
Beza Pavlova
Przejdź
Torcik czekoladowy
Torcik czekoladowy
Przejdź
Placek drożdżowy
Placek drożdżowy
Przejdź
Ciasto dynia + jabłko
Ciasto dynia + jabłko
Przejdź
Zmiana języka