ładowanie...
Ciasto cukinia + kakao
Ciasto cukinia + kakao z bakaliami
#ciasto #opiekunka #przepisy #wypieki #dobrasztela.pl

Ciasto cukiniowo-kakaowe z bakaliami, dodatek cynamonu oraz mieszanki mąki żytniej i pszennej sprawia, że ciasto jest niezwykle puszyste....

12 listopada 2019

Ciasto cukiniowo-kakaowe z bakaliami dodatek CYNAMONU oraz mieszanki mąki żytniej i pszennej sprawia, że ciasto jest niezwykle puszyste i PYSZNE ! Sprawdź poniższy przepis.

Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!

 

Składniki

  • 1,5 szklanki startej cukinii (odcisnąć sok)
  • 2 i 1/2 szklanki mąki (mieszałam żytnią i przenną)
  • 3 jajka
  • 80g rodzynek
  • 1/2 szklanki cukru brązowego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki kakao
  • Bakalie: garść słonecznika, garść orzechów włoskich, garść orzechów laskowych, garść migdałów

Przygotowanie

Piekarnik nagrzać do 190 st.
Wysmarować masłem formę do pieczenia.
Utrzeć olej z cukrem, dodać jajka i mąkę, potem pozostałe składniki.
Na końcu dodać cukinię, rodzynki i bakalie.
Przelać ciasto do formy i piec około 50 min/ do suchego patyczka.
Smacznego! 

PRZEPIS NADESŁAŁA: IRYNA ISYCHKO

Zobacz inne artykuły
Leśny mech
Leśny mech
Przejdź
Kremowy sernik
Kremowy sernik
Przejdź
Ciasto z mikrofalówki
Ciasto z mikrofalówki
Przejdź
Sernik
Sernik
Przejdź
Zmiana języka