Ciasto cukiniowo-kakaowe z bakaliami, dodatek cynamonu oraz mieszanki mąki żytniej i pszennej sprawia, że ciasto jest niezwykle puszyste....
Ciasto cukiniowo-kakaowe z bakaliami dodatek CYNAMONU oraz mieszanki mąki żytniej i pszennej sprawia, że ciasto jest niezwykle puszyste i PYSZNE ! Sprawdź poniższy przepis.
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
Składniki
- 1,5 szklanki startej cukinii (odcisnąć sok)
- 2 i 1/2 szklanki mąki (mieszałam żytnią i przenną)
- 3 jajka
- 80g rodzynek
- 1/2 szklanki cukru brązowego
- 1/2 szklanki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki kakao
- Bakalie: garść słonecznika, garść orzechów włoskich, garść orzechów laskowych, garść migdałów
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 190 st.
Wysmarować masłem formę do pieczenia.
Utrzeć olej z cukrem, dodać jajka i mąkę, potem pozostałe składniki.
Na końcu dodać cukinię, rodzynki i bakalie.
Przelać ciasto do formy i piec około 50 min/ do suchego patyczka.
Smacznego!
PRZEPIS NADESŁAŁA: IRYNA ISYCHKO